Home Info & tips Alle artikelen bevochtiger Hoe werkt een ultrasoon luchtbevochtiger
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be

Hoe werkt een ultrasoon luchtbevochtiger

Hoe werkt een ultrasoon luchtbevochtiger?

Naast de bekende luchtwassers met schijven en koud water bevochtigers met verdampingsfilters zijn er een groot aantal ultrasoon luchtbevochtigers ontwikkeld. In een ultrasoon luchtbevochtiger wordt het water in een fijne mist gevormd door middel van een trilmechanisme dat een hoge frequentie heeft.

Deze snelle trillingen zorgen ervoor dat het vocht zeer fijn in de lucht verdeeld wordt. Een gezonde luchtvochtigheid wordt op deze wijze snel bereikt met een ultrasoon luchtbevochtiger.

Een ultrasoon bevochtiger is vrijwel altijd voorzien van een antikalk filter. Dit filter houdt mineralen - waaronder kalk - tegen, zodat deze niet in de ruimte worden verspreid. Wanneer het filter verzadigd is, moet dit tijdig worden vervangen, anders volgt er een neerslag van zeer fijn wit stof.

Ultrasoon bevochtigers werken uitsluitend op normaal leiding- / kraantjeswater en zijn niet geschikt voor het bevochtigen van grote ruimtes in gebieden met hard water. Het vervangingsinterval voor het antikalk filter is dan namelijk te hoog (enkele weken).

Bij zacht tot redelijk zacht water heeft het filter een levensduur van 2 tot 3 maanden. Ga naar levensduur-antikalk-filter om te bepalen hoeveel antikalk filters er nodig zijn.

Een ruim assortiment luchtbevochtigers

Luchtbevochtiger.be biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van droge lucht.
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be